Mogelijkheden

Laatste Verzorging

Na een overlijden zal ‘de laatste verzorging’ plaatsvinden, wat in de volksmond ook wel ‘afleggen’ wordt genoemd. Steeds vaker willen nabestaanden bij deze laatste verzorging van hun dierbare betrokken worden. Dit kan een positieve rol spelen bij de rouwverwerking.
Als familie kunt hierbij actief een rol spelen. Door bijvoorbeeld te helpen bij het klaarleggen van de kleding of je dierbare te wassen. Soms kan alleen al het aanwezig zijn troost bieden.
In alle gevallen maakt u hierin uw eigen keuze.
U kunt de laatste verzorging zelf doen, samen met anderen of aan mij over laten.

 

Opbaring

 Uitvaart Zutphen. Marion Polman Uitvaartbegeleiding


Het opbaren kan plaats vinden daar waar u wilt. Doe wat u hart u ingeeft en waar u zich prettig bij voelt. Het kan voor de nabestaanden een enorme overgang zijn als de overledene direct naar een rouwcentrum wordt gebracht. Steeds vaker merk je dat mensen het fijn vinden dat de overledene nog even in de vertrouwde omgeving blijft. Je kunt dan zelf bepalen wanneer je bij hem of haar wilt zijn.
Er zijn vele mogelijkheden zoals:

  • thuis in de kist.
  • in een rouwcentrum, of elders.
  • thuis op bed

Bij de opbaring thuis maak ik gebruik van een bed- of een kistkoeling. Ik kom elke dag langs om te kijken hoe het met het lichaam van de overledene gaat.

 

Kaarten

 Uitvaart Zutphen. Marion Polman Uitvaartbegeleiding

Vaak een van de eerste dingen die besloten moet worden. Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Natuurlijk kunt u een keuze maken uit een kaartenboek, maar mooier is dat u ook de kaart zelf kunt samenstellen. Ik kan altijd een kaart voor u ontwerpen met daarop een door u gekozen foto, afbeelding of een tekening. Op deze manier wordt het een persoonlijke aankondiging.

 

Kisten

 Uitvaart Zutphen. Marion Polman Uitvaartbegeleiding


Er is een ruime keuze in kisten. Van standaard tot luxe en van klassiek tot modern, van fineer tot massief. De kisten zijn in verschillende kleuren leverbaar. Tegenwoordig kiest men ook steeds vaker voor de opbaarplank of de onbewerkte kist om te beschilderen.
Het moment waarop u de kist uitkiest hangt af van waar u het lichaam van de overledene wilt opbaren.

 

Vervoer

 Uitvaart Zutphen. Marion Polman Uitvaartbegeleiding


Het meest gebruikte rouwvervoer is de rouwauto. De rouwauto is er in verschillende kleuren.
Naast de rouwauto zijn er meer keuzes om de overledene in te vervoeren. Bijv. de Uitvaartbus: deze heeft als voordeel dat naast het vervoer van de overledene de familie ook mee kan. Zo blijft u tot het eind bij elkaar.

Muziek

 Uitvaart Zutphen. Marion Polman Uitvaartbegeleiding


Het draaien van muziek geeft de plechtigheid echt iets persoonlijks. Het is mogelijk zelf uw cd's aan te leveren. Vaak is er een orgel/piano aanwezig die gebruikt kan worden.
De meeste crematoria hebben een uitgebreide muziekcollectie waar u een keuze uit kunt maken. En wat te denken van live-muziek of talenten uit eigen kring.

 

Sprekers

 Uitvaart Zutphen. Marion Polman Uitvaartbegeleiding

In de rouwdienst wordt afscheid genomen van de overledene. Dit kan in samenspraak met een voorganger, uzelf, familie, vrienden. Er wordt stilgestaan bij het leven, doen en laten van de overledene. Dit kan moeilijk en emotioneel zijn. Marion Polman Uitvaartbegeleiding kan u in contact brengen met spreeksters die u kunt inhuren om uw eigen teksten te laten voorlezen of de overledene in een memoriam te herdenken. De spreeksters zullen naar aanleiding van uw verhalen en anekdotes over de overledene een treffend en waardig inmemoriam voordragen.

 

Condoleance online service

 Uitvaart Zutphen. Marion Polman Uitvaartbegeleiding

Bij Marion Polman Uitvaartbegeleiding kunnen er voor kiezen dat voor uw dierbare een exclusieve en persoonlijke condoleance site geopend wordt. Door deze site op de kaart en/of in de advertenties te vermelden geeft u vele mensen een mogelijkheid hun medeleven te betuigen. Deze service bieden wij gratis aan.

De site heeft altijd de volgende naam : www.marionpolman.nl/naam_van_overledene