Wie is Marion

"Ik wil er voor u zijn als de dood de schakel van het leven onderbreekt"

Met deze instelling ben ik in 2008 Marion Polman Uitvaartbegeleiding gestart.

Ik stel mij voor als ...

....Marion Polman, geboren en getogen Vordense, woonachtig in Brummen, vele jaren samenwonend en samen met partner hebben we 3 kinderen.

Waarom ik heb gekozen voor dit vak:


Na vele jaren bij een bank te hebben gewerkt en vervolgens 10 jaar eigenaresse van 2 detailhandelszaken ben geweest was in 2006 de tijd aangebroken om een andere weg in te slaan. Terugkijkend is de wens om als uitvaartbegeleider aan het werk te gaan er altijd al geweest alleen moest de tijd er rijp voor zijn. Vooral het stukje om iets voor een ander te kunnen betekenen spreekt mij erg aan. Al vroeg in mijn jeugd werd ik geconfronteerd met de dood, weet wat voor impact dit kan hebben, als je iemand verliest van wie je houdt en wat dat met je kan doen.

Hoe belangrijk het kan zijn dat je op zo’n moment goed begeleid wordt, je neemt het namelijk de rest van je leven met je mee.
marion polman uitvaart zutphen

Een ander aspect is dat ik de persoonlijke benadering bij een verlies door overlijden erg belangrijk vindt.

Te vaak zie je in mijn ogen nog algemene onpersoonlijke uitvaarten, verzorgd door veel verschillende personen. Het zijn meestal niet de grote, maar vooral de kleine eenvoudige dingen die een uitvaart zo persoonlijk kunnen maken.

Opleiding

Alvorens een eigen uitvaartonderneming te starten heb ik me begin 2006 aangemeld voor de opleiding tot uitvaartbegeleider en deze na een studie van 1,5 jaar met goed gevolg afgerond. Deze studie op HBO niveau kenmerkt zich door training op het gebied van het bewust worden en begeleiden van mensen op een ingrijpend moment in hun leven. Daarnaast heb ik stages gelopen bij grote en kleine uitvaartbedrijven en hier vele aspecten van het uitvaartvak leren kennen.

In 2011 en 2012 heb ik verschillende aanvullende opleidingen gevolgd met name op het gebied voor mogelijkheden bij de opbaringen en de verzorging van de overledene. Hierdoor kan ik u een nog persoonlijkere aanpak aanbieden.

Mijn doelstelling

Voor mij is ieder mens uniek, jong of oud, arm of rijk, religieus of atheïst. Iedereen heeft recht op een begrafenis of crematie die bij hem of haar past.

Ik ben in de dagen na het overlijden van uw dierbare het enige aanspraakpunt voor de familie en heb elke dag persoonlijk contact.

Door te luisteren naar de herinneringen van de nabestaanden aan de overledene ontstaat er een goed beeld en kan de uitvaart specifiek op de persoon worden afgestemd. In deze periode kunt u van mij verwachten dat ik met u meedenk en u informeer over de mogelijkheden op het gebied van de laatste verzorging, opbaren, kisten, kaarten, bloemen, vervoer, muziek enz. Om hiermee de uitvaart een persoonlijk karakter te geven!

Ook na de uitvaart moet er nog veel gebeuren en daarom breng ik u een aantal dagen na de uitvaart een bezoek voor eventuele verder afhandeling danwel begeleiding.

2e Prijs

Marion wint 2e prijs.

Heel trots ben ik op het feit dat ik januari 2014 op de 2e plaats ben geeindigd bij de verkiezing van de ‘dienstverlener van het jaar’ welke door het crematorium te Zutphen - de Omarming – werd georganiseerd en waar zo’n 80 uitvaartondernemers beoordeeld werden op hun dienstverlening.

Als kleine en volledig zelfstandig werkend uitvaart-onderneemster ben ik vooral trots op mijn 2e plaats omdat deze erkenning komt van een professionele en onafhankelijke partij met veel ervaring in de uitvaartbranche.

Regelmatig ontvang ik een kaartje of email van mijn families waarin zij hun waardering uitspreken voor mijn manier van werken, maar omdat ik dit toch als iets prive beschouw heb ik me er altijd van onthouden deze reacties op mijn site te zetten.

uitvaartverzorging Zutphen. Marion Polman

Werkgebied

Zutphen - Bronckhorst - Lochem - Brummen - Ruurlo

Mijn werkterrein omvat de gemeenten Bronckhorst, Zutphen, Lochem, Brummen en Ruurlo.

Voor een persoonlijke en passende volledige uitvaartverzorging in Vorden, Zutphen, Warnsveld, Eefde, Gorssel, Lochem, Brummen, Bronkhorst , Hengelo(gld), Keyenborg, Steenderen ben ik het aanspreekpunt.

Uiteraard ben ik ook beschikbaar voor u als niet in bovengenoemde plaatsen woonachtig bent. Neem ook dan gerust contact met mij op.

Ik adviseer en informeer u. Ook voor een voorbespreking van een uitvaart kunt u contact opnemen. Vrijblijvend en kosteloos.